Nyitókép: Prigozhin Press Service via AP

 

Jevgenyij Prigozsin, az orosz zsoldos Wagner-csoport vezetője szerdán arra figyelmeztetett, hogy Oroszországban az 1917-eshez hasonló forradalom törhet ki, ha az orosz elit nem kezdi komolyan venni az ukrajnai háborút. Szerinte Oroszország elveszítheti ezt a háborút.

 

Prigozsin elmondta, hogy Ukrajna jelenleg egy ellentámadásra készül, amelynek célja az orosz csapatok visszaszorítása a 2014 előtti határhoz, amelyben Oroszország a Krímet annektálta. Hozzátette: Kijev megpróbálja körülvenni Bahmut városát és megtámadni a Krímet.

 

„Valószínűleg egy ilyen forgatókönyv nem lesz jó Oroszországnak, ezért nehéz háborúra kell készülnünk” – mondta Prigozsin a Telegramon megjelent interjúban. „Olyan állapotban vagyunk, hogy… elveszíthetjük Oroszországot, ami a fő probléma… Hadiállapotot kell bevezetnünk” – tette hozzá.

 hirdetes_300x300  

 

Prigozsin szerint az orosz elit megvédi a gyermekeit attól, hogy Ukrajnában harcoljanak, míg az egyszerű oroszok gyermekei a fronton halnak meg. A Wagner-csoport feje szerint ez a tény nyugtalanságot okozhat Oroszországban.

 

Ha Oroszországban a hétköznapi embereknek továbbra is cinkládákban fogják hazaküldeni a frontról a hozzátartozóikat, miközben az elit gyermekei valahol külföldön „napoznak”, akkor Prigozsin szerint Oroszország hasonló nyugtalanságokkal nézhet szembe, mint az 1917-es bolsevik forradalom, aminek következtében véres polgárháború tört ki.

 

A Wagner-csoport feje azt is elmondta, hogy politikai világképét az ország iránti szeretet és Vlagyimir Putyin orosz elnök szolgálata uralja.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!