Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Nicolae Dumitrache

 

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó hétfőn azt közölte a Twitteren, hogy az orosz-ukrán háború utáni rendezés részeként egy 100-120 kilométeres demilitarizált övezetet kell létrehozni az ukrán harát mentén, Oroszországon belül (!).

 

Állítása szerint az övezetre azért lenne szükség, hogy megvédjék az ukrán régiókat az orosz támadásoktól, és megakadályozza az újabb agressziót Ukrajna ellen.

 

Podoljak azután közölte ötletét, hogy az oroszországi Belgorod régió kormányzója a televízióban az ukrán Harkiv megye annektálását követelte annak érdekében, hogy megakadályozzák az ukrán tüzérségi csapásokat Belgorod környékén.

 

 hirdetes_300x300  

Moszkva szerint Ukrajna fokozta a drón- és szabotázsakciókat Oroszország területén, belgorodi vezetők szerint az ukrán tüzérség orosz területeket ágyúz. Kijev ezt tagadja.

 

Podoljak hétfői bejegyzése szerint a frontvonalbeli (határ menti) ukrán régiók lakóinak biztonsága érdekében egy 100-120 km-es demilitarizált övezetre lenne szükség orosz területen, amely magába foglalná Belgorod, Brjanszk, Kurszk és Rosztov régiók egész területét.

 

Ám ez nem minden. Az ukrán elnöki tanácsadó szerint ezeket a területeket egy „nemzetközi kontingensnek” kellene felügyelnie.

 

Reuters.com, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!