Nyitókép forrása: mti

 

Orbán Viktor miniszterelnök levélben küldte el jókívánságait Andrej Plenkovic horvát kormányfőnek a Horvát Köztársaság nemzeti ünnepe, a horvát államiság napja alkalmából – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.

 

„A nemzeti szuverenitás számunkra itt, Közép-Európában az egyik legfontosabb érték. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország az elsők között biztosította feltétel nélküli támogatásáról Horvátország ezirányú törekvéseit, és szintén az elsők között ismerte el az ország függetlenségét”

 

idézte fel levelében Orbán Viktor.

 

Hozzátette: Horvátország schengeni csatlakozása hazánk és Közép-Európa számára is egy jelentős, közös történelmi siker. Az európai közösség belső határainak megszűnése számos új lehetőséget teremt kapcsolataink fejlesztésében mind a gazdasági együttműködés, mind polgáraink mindennapi életének vonatkozásában – húzta alá.

 hirdetes_300x300  

 

Orbán Viktor ugyanakkor rámutatott: a külső schengeni határok megvédése közös felelősséggel is jár.

 

„A déli határvonal védelmében immár szomszédos schengeni tagországokként kell helyt állnunk, és biztosítom, hogy ehhez kormányom kész minden támogatást megadni Horvátország számára”

 

zárta ünnepi levelét a magyar miniszterelnök.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!