Nyitókép: Majdi Mohammed | Credit: AP (A kép illusztráció)

 

Három izraeli katona esett el az egyiptomi határon, miután tűzharcba keveredtek az egyiptomi rendőrséggel. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap terrortámadásnak minősítette az esetet.

 

„Izrael egyértelmű üzenetet küldött az egyiptomi kormánynak. Elvárjuk, hogy a közös vizsgálat kimerítő és alapos legyen.”

 

– mondta Netanjahu egy televíziós nyilatkozat szerint. Hozzátette: Izrael fokozni fogja a „csempészet minimalizálására irányuló intézkedéseket, és biztosítani fogja, hogy ilyen tragikus terrortámadások ne ismétlődhessenek meg”.

 

 hirdetes_300x300  

Szombat reggel egy egyiptomi rendőr egy kétfős izraeli katonai járőrt lőtt le, majd később fegyveres összetűzésbe keveredett más izraeli katonákkal, egyikük meghalt a tűzharcban.

 

Az egyiptomi hadsereg szerint a rendőr drogcsempészeket üldözött. Átlépte a határt, majd halálos lövések dördültek el. Az egyiptomi hatóságok szerint két másik ember is megsebesült.

 

Izrael az Egyiptommal 1979-ben kötött békeszerződés aláírása után megszüntette a Sínai-félsziget megszállását, de azóta több halálos áldozatot követelő támadás is történt a közös határszakaszon.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!