Nyitókép: AP Photo/Vincent Thian

 

Boris Pistorius német védelmi miniszter vasárnap arra szólította fel az indo-csendes-óceáni térség államait, hogy foglaljanak egyértelmű álláspontot a nemzetközi biztonsági architektúra elleni támadásokkal, például Oroszország Ukrajna elleni háborújával szemben.

 

„Ez hihetetlenül veszélyes a világ egészére nézve: ha Oroszország nyer, akkor az az üzenet a revizionista hatalmaknak szerte a világon, hogy az agresszió és a katonai erő provokálatlan alkalmazása elfogadható és sikeres lehet. Még itt, az indo-csendes-óceáni térségben is”

 

– figyelmeztetett Pistorius a Shangri-La Dialógus néven ismert szingapúri nemzetközi biztonsági konferencián.

 

 hirdetes_300x300  

A német miniszter egyúttal köszönetet mondott a térség azon országainak, amelyek egyértelművé tették, hogy a nemzetközi közösség nem fogadja el Moszkva illegális háborúját.

 

Kifejtette továbbá, hogy Németország számára a Kreml fejének, Vlagyimir Putyinnak agresszív háborúja történelmi fordulóponttá vált kül- és biztonságpolitikájában.

 

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy nagyobb felelősséget vállaljunk saját biztonságunkért, valamint szövetségeseink és partnereink biztonságáért. Ez magában foglalja fegyverexport-politikánk felülvizsgálatát – különösen, ha az önvédelemhez jogos érdekükben álló partnerországok támogatásáról van szó”

 

– mondta Pistorius.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!