Nyitókép: SITA/AP

 

Az olasz Firenze városa bejelentette, hogy azonnal betiltja az új, rövid távú magánkiadásokat a történelmi központban. Mindez annak az erőfeszítésnek a része, hogy a hosszú távú lakosokat visszacsábítsák Olaszország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjába. Dario Nardella polgármester „merésznek”, de jogilag védhetőnek nevezte a tilalmat.

 

 „Ha nem próbálunk meg politikailag bomlasztó lépéseket tenni, senki sem fog megmozdulni” – mondta Nardella. Egyúttal rámutatott az olasz kormány Velencével kapcsolatos korlátozására, amely szerint az ingatlan rövid távra, évente legfeljebb 120 napra bérelhető.

 

Több olasz városban tiltakozást szerveztek a diákok, hogy felhívják a figyelmet a megfizethető lakhatás hiányára.

 hirdetes_810x300  

 

Az olyan népszerű turisztikai városokban, mint Firenze és Velence, kimerültek a lakásállományok a rövid távú bérbeadások miatt, vagyis minden 30 napnál rövidebb bérleti idő miatt.

 

Firenzének körülbelül 11 000 rövid távú magánbérbeadója van. A város adókedvezményekkel szeretné motiválni a tulajdonosokat, például akár három évre szóló adómentességgel, ha úgy döntenek, hogy ingatlanaikat hosszú távú bérbe adják.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!