Nyitókép: Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

Nagy-Britanniát nem riasztja el az orosz fenyegetés attól, hogy továbbra is fegyverrel lássa el Ukrajnát – mondta szerdán James Cleverly brit külügyminiszter. Ugyanakkor arra számít, hogy Moszkva még jobban élesíteni fogja a retorikáját.

 

Az Egyesült Királyság úgy döntött, nem engedheti meg, hogy a Kreml „eszkaláló retorikája” eltántorítsa attól, hogy „a helyes dolgot tegye” – mondta Cleverly Párizsban, amikor az F-16-os vadászgépek szállításáról kérdezték. Úgy gondolja, minél közelebb kerülnek az ukránok a győzelemhez, annál inkább eszkalálódik Moszkva retorikája.

 

A brit diplomácia vezetője a dél-ukrajnai Nova Kahovka-i duzzasztógát tönkretételét is kommentálta. Azt mondta, hogy London jelenlegi fázisban nem akarja megnevezni a tettest, de „minden rendelkezésre álló tényt” szeretne megvárni.

 hirdetes_300x300  

 

A külügyminiszter szerint ugyanakkor egyértelmű, hogy az esemény egyenes következménye az ukrajnai orosz inváziónak. Tehát Moszkvát viseli a végső felelősség a háború minden pusztításáért – hangsúlyozta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!