Nyitókép: Twitter

 

Egy késes támadó megsebesített öt embert, köztük négy kisgyermeket csütörtök reggel a kelet-franciaországi Annecy városában egy parkban – közölték az AFP hírügynökséggel francia hatóságok.

 

A rendőrség elfogta a férfit, egy menekültstátusszal rendelkező szíriai állampolgárt.

 

A megtámadott gyermekek három év alattiak.

 hirdetes_300x300  

 

A BFM hírtelevízióban megszólaló szemtanúk elmondták: délelőtt háromnegyed 10-kor egy üvöltözve rohanó férfira lettek figyelmesek az Annecy-tó mentén húzódó parkban, aki egyszer csak késsel rátámadt a babakocsiban lévő gyerekekre, majd egy közbeavatkozó felnőttet is megsértett, végül a helyszínre érkező rendőrökre támadt, akik előállították. A támadás közben a késelő nem mondott semmit.

 

A megszúrt gyerekek közül kettő állapota életveszélyes – közölték az AFP-vel rendőrségi források.

 

A támadó a BFM hírtelevízió értesülése szerint Svédországban megadott menekültstátusszal rendelkező, 1991-ben született szíriai állampolgár, nem volt korábban dolga a rendőrséggel, nem szerepel a titkosszolgálati nyilvántartásokban.

 

Bár a terrorelhárítási ügyészség is vizsgálja a történeteket, egyelőre nem nyilvánította terrorcselekménynek a támadást, a bűnügyi rendőrség végzi a nyomozást.

 

Emmanuel Macron államfő a Twitteren gyáva támadásnak minősítette a késelést, amelynek következtében gyerekek és egy felnőtt élet és halál között van.

 

Az országot sokkolta a hír. Gondolatainkban velük, a hozzátartozóikkal és a mentőszolgálatokkal vagyunk” – írta az elnök.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!