Nyitókép: AP Photo/Susan Walsh

 

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön a Fehér Házban fogadta Rishi Sunak brit miniszterelnököt. A találkozó, ahogy az Bidennél lenni szokott, most is tartogatott mulatságos pillanatokat.  

 

A jelek szerint Joe Biden nem nyerte vissza szellemi frissességét. A brit miniszterelnök csütörtökön tett látogatást a Fehér Házban, Biden pedig rögtön zavarba is hozta azzal, hogy tévesen elnök úrnak szólította Sunakot, aki nem tehetett mást, mint udvariasan mosolygott.

 

Az amerikai elnök gyorsan rájött arra, hogy hibázott, ezért hozzátette: „Elnök úr? Úgy néz ki, én előléptettem önt! Miniszterelnök úr, örülök, hogy újra itt van.”

 hirdetes_300x300  

 

 

Bidennek korábban Rishi Sunak nevének kiejtését sem sikerült eltalálnia. Tavaly októberben, amikor gratulált az Egyesült Királyság első indiai származású miniszterelnökének, többször is Rashee Sanook („Rási Szánúk”) néven emlegette, és később sem tűnt fel neki, hogy a brit miniszterelnököt nem így hívják.

 

A Fehér Ház egykori orvosa szerint Joe Biden sem mentálisan, sem fizikailag nem alkalmas arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen, az pedig súlyos hiba, hogy a demokraták engedték a 80 éves politikusnak, hogy ismét megméresse magát az elnökválasztáson. Ronny Jackson már áprilisban nyílt levelet tett közzé, amelyben azt követelte, hogy Biden végezzen el egy kognitív tesztet, vagy szálljon ki a 2024-es versenyből.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!