Nyitókép: AP Photo/Vincent Thian

 

Németország nem tudja azonnal pótolni az összes harckocsit, amelyet Ukrajna elveszít a harcokban – jelentette be kedden Boris Pistorius német védelmi miniszter, miután Oroszország közölte, hogy eltulajdonított vagy megsemmisített néhány német tankot Ukrajnában.

 

Berlin idén hónapokig tartó nyomásgyakorlás után kezdett modern Leopard tankokat küldeni Ukrajnába, hogy támogassa az ukrán csapatokat az orosz agresszorral szemben.

 

A német védelmi miniszter az RTL televíziónak adott interjújában azt mondta, hogy „sajnos a háború természete, hogy fegyverek, tankok semmisülnek meg, emberek halnak meg”. Nem volt hajlandó kommentálni az internetes megjelent anyagok hitelességét, amelyek állítólag az ukrajnai csatában megsérült tankokat ábrázolják.

 hirdetes_810x300  

 

Moszkva keddi közleménye szerint több Leopard harckocsit és Bradley gyalogsági harcjárművet ejtett zsákmányul. Ezzel egy időben egy videót is kiadott, ahol az orosz csapatok vizsgálják át a járműveket.

 

A berendezés elvesztése után a német és az ukrán politikusok sürgős helyettesítést kezdték szorgalmazni. Pistorius megerősítette, hogy Németország továbbra is szállít kevésbé fejlett Leopard 1-es harckocsikat Ukrajnába, ebből körülbelül 100 darabnak kell megérkeznie Ukrajnába az év végéig. Eddig 18 fejlettebb Leopard 2-es harckocsit szállítottak Ukrajnába.

 

Az Ukrajna elleni orosz támadás óta Németország lemondott pacifista álláspontjáról, és sokféle fegyvert küldött Ukrajnának a légvédelemtől a tüzérségi rendszerekig.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!