Nyitókép: albaniandailynews.com

 

Egy tizenéves diák meglőtte tanárát Bosznia-Hercegovina északkeleti részén, Lukavac városában egy általános iskolában. A kiskorú támadót a rendőrség őrizetbe vette.

 

„A gyereket, aki még 14 éves sincs, megfigyelés alatt tartják a lukavaci rendőrkapitányság helyiségeiben, miközben a lőfegyvereket és egyéb tárgyakat a nyomozás megkezdéséig lefoglalták” – közölte Tuzla kanton belügyminisztériuma.

 

A helyi média egy volt diákként jellemezte a támadót, aki nemrég lépett át egy másik iskolába. A meglőtt tanár egyben az iskola igazgatóhelyettese is volt. A közeli Tuzla város kórházának közleménye szerint a „nyakán lőtt sebek vannak”. „A pácienst intubálták, és jelenleg éppen műtik” –közölte a tuzlai Egyetemi Klinikai Központ.

 hirdetes_300x300  

 

Körülbelül egy hónapja egy 13 éves fiú agyonlőtt tíz embert, köztük kilenc osztálytársát a szomszédos Szerbia fővárosában, Belgrádban egy általános iskolában. A lövöldözés elkövetőjét elfogták és fiatalkorúak pszichiátriai kórházába helyezték, mert életkora miatt nem vonható felelősségre. Az apja őrizetben van.

 

Alig egy nappal a belgrádi iskolában történt lövöldözés után egy 21 éves férfi nyolc embert ölt meg és 14-et megsebesített Mladenovac városához közeli két faluban. A bűncselekmény elkövetését bevalló férfit őrizetben tartják.

 

Ezekkel a tömeges lövöldözésekkel összefüggésben Szerbiában kampány indult az illegálisan tartott fegyverek és lőszerek önkéntes átadásáért.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!