Nyitókép forrása: Tanjug

 

Szerbia azt állítja, hogy szerdán saját területén vett őrizetbe három koszovói rendőrt. Koszovó szerint a három rendőr valójában határőr, akiket röviddel azután „raboltak el”, hogy maszkos, felfegyverzett férfiakról adtak le jelentést a területen, amelyet őriztek.

 

Szerbia szerint a koszovói rendőrök automata fegyverekkel rendelkeztek és teljes katonai felszerelésben voltak, GPS-szel, térképekkel és más eszközökkel voltak felszerelkezve. A szerb rendőrség által közölt videó tanúsága szerint a koszovói határsértőket bilincsben vezették el.

 

„Sikeresen megakadályoztuk az úgynevezett koszovói rendőrség behatolását Szerbiába, ami minden tényezőt figyelembe véve terroristacselekménynek minősül”

 

áll Szerbia hivatalos állásfoglalásában.

 hirdetes_810x300  

 

Xhelal Svecla koszovói belügyminiszter „a bűnöző Szerbiát” vádolta meg azzal, hogy katonái koszovói területre hatoltak be és elhurcoltak három rendőrt, amivel szerintük a nemzetközi jogot sértettek.

 

„Rendőreink a legkisebb kétséget is kizáróan mélyen a Koszovói Köztársaság területén tartózkodtak, és állandó ellenőrzőponton, ahol rutin kötelezettségüknek tettek eleget”

 

közölte a koszovói belügyminiszter.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!