Nyitókép: AP Photo/Felipe Dana

 

Anyagi jutalomban részesülnek azok az orosz katonák, akik megsemmisítik a német Leopard tankokat és az ukrán hadsereg által használt amerikai páncélozott járműveket. Ezt pénteken jelentette be az orosz védelmi minisztérium.

 

A minisztérium szerint ez egy szélesebb jutalomcsomag része lesz, amelyen belül az ukrajnai invázió kezdete óta az orosz hadsereg több mint 10 ezer tagjának fizetnek ki egyéni prémiumot.

 

Az orosz tábori parancsnokok jelentései alapján jelenleg kifizetéseket folyósítanak azoknak a katonáknak, akik az Egyesült Államokban és más NATO-országokban gyártott Leopard tankokat, valamint páncélozott harcjárműveket semmisítettek meg.

 hirdetes_300x300  

 

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter vasárnap „Oroszország hőse” kitüntetést adományozott azoknak a katonáknak, akik megsemmisítették az Ukrajnában használt Leopard tankokat és gyalogsági harcjárműveket.

 

A minisztérium szerint május 31-ig 10 257 katonát jutalmaztak több mint 16 000 Ukrajnából származó tárgy és nyugati katonai felszerelés megsemmisítéséért.

 

Egy fegyveres ellenséges jármű megsemmisítését 50 000 rubelre (körülbelül 545 euróra), egy harckocsi megsemmisítését 100 000 rubelre (1090 euróra) becsülik. A légvédelmi rendszereket üzemeltető katonai pilóták és katonák minden megsemmisült ukrán repülőgépért vagy helikopterért 300 ezer rubelt (mintegy 3270 eurót) kapnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!