Nyitókép: warsawinstitute.org

 

Az oroszok újra támadták Odesszát, de ezúttal nem végeztek nagy pusztítást.

Ismét robbanásokra ébredtek az ukránok hétfő hajnalban a tengerparti Odesszában. Az ukrán légelhárításnak szinte az összes orosz rakétát sikerült leszednie, de a földre visszahulló roncsok sokfelé kisebb károkat okoztak. Halálos áldozatról nem érkezett hír.

 

Eközben Ukrajna nagyerejű ellentámadása a déli és a kelti fronton is megtorpanni látszik. Nyugati megfigyelők szerint a vezérkar taktikája megváltoztatására készül. Volodimir Zelenszkij szokásos esti videóüzenetében tagadta, hogy fennakadások lennének. Szerinte az ukrán csapatok előretörtek a stratégiailag fontos Avdiivkánál. Az elnök megköszönte a katonáknak, hogy a déli front legvéresebb harcaiban is helyt állnak, lépésről lépésre haladva előre Tavriánál.

 

 hirdetes_300x300  

Eközben 32 ezer elítélt rab térhetett vissza Oroszországba, miután lejárt a szerződése a Wagner zsoldos csoporttal. A milícia vezetője Jevgenyij Prigozsin azt mondta: mióta a bűnözők szabad emberként hazatértek, újabb 83 bűncselekményt követtek el. A Wagner csoport haszontalannak tartja ezeket a katonákat, ezért már nem toboroz a börtönökből, ellentétben az orosz védelmi minisztériummal.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!