Nyitókép forrása: SITA/Michael Kappeler/dpa via AP

 

Volodimi Zelenszkij ukrán elnök három új nagykövetet nevezett ki. A vonatkozó elnöki dekrétum szerint Jurij Poljucsovics a kolumbiai, Olekszandr Poliscsuk az indiai, a hírhedt Andrij Melnyik pedig a brazíliai ukrán külképviseletet vezeti majd.

 

Andrej Melnyik eddig külügyi miniszterhelyettes volt, korábban pedig németországi ukrán nagykövetként ténykedett, ahol botrányt botrányra halmozott.

 

Melnyik elképesztő arroganciával követelt újabb és újabb fegyvereket, valamint anyagi támogatásokat a németektől. Ha a németek küldtek valamit, köszönöm helyett ismét ugyanazzal az arroganciával jelentette ki, hogy az kevés. Egy alkalommal sértődött véreshurkának nevezte Olaf Scholz német kancellárt. Az incidens után nem sokkal hazarendelték.

 

 hirdetes_300x300  

Diplomáciai küldetésének új állomása Brazília lesz. Mint ismeretes, Lula da Silva brazil elnök több alkalommal a háború lezárását sürgette, amit elképzelhetőnek tartott azon az áron is, hogy Ukrajna területekről mondjon le. Brazíliát többször megkörnyékezték a nyugatiak és az ukránok, hogy szállítson lőszert Ukrajnának, de elutasította azzal, hogy nem óhajt sem belekeveredni a háborúba, sem eszkalálni azt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!