Nyitókép: AP Photo/Vadim Ghirda

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton kijelentette, hogy a zsoldos Wagner-csoport harcosainak fegyveres felkelése Oroszország gyengeségének bizonyítéka.

 

„Oroszország gyengesége nyilvánvaló. Teljes gyengeség. És minél tovább tartja Oroszország csapatait és zsoldosait a területünkön, később annál több káoszt, fájdalmat és problémát fog okozni magának”

 

– írta a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

 

 hirdetes_300x300  

Szerinte Ukrajna „képes megvédeni Európát az orosz gonoszság és káosz terjedésétől”.

 

„Fenntartjuk a rugalmasságot, az egységet és az erőt. Minden parancsnokunk, minden katonánk tudja, mit kell tennie”

 

– tette hozzá.

 

Zelenszkij azt is írta, hogy „mindenki, aki a gonosz útját választja, önmagát pusztítja el”.

 

„Oroszország régóta használja a propagandát, hogy elrejtse gyengeségét és kormánya butaságát. Most pedig olyan káosz uralkodik ott, hogy azt egyetlen hazugság sem tudja elfedni”

 

– zárta gondolatait.

 

A Wagner-csoportvezetője, Jevgenyij Prigozsin péntek este azzal vádolta meg az orosz hadsereg vezetését, hogy rakétatámadást rendelt el harcosainak táborai ellen. Válaszul megígérte, hogy „megállítja” az orosz hadsereg felső vezetését.

 

Szombaton délelőtt bejelentette, hogy a Wagner elfoglalta az orosz hadsereg főhadiszállását Rosztov városában. Vlagyimir Putyin orosz elnök szombati televíziós beszédében kijelentette, hogy egyes személyek nagy „ambíciói” hazaáruláshoz vezetnek. A lázadók cselekedeteit hazaárulásnak nevezte. Egyúttal „elkerülhetetlen büntetéssel” fenyegetőzött az orosz társadalmat megosztók számára.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!