Nyitókép: Carl Court, Pool via AP

 

Ma a világ látta, hogy Oroszország vezetői nem irányítanak semmit. Egyáltalán semmit. Csak a teljes káoszt – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat éjszakai videóbeszédében a Wagner-lázadásra utalva, és arra kérte Ukrajna szövetségeseit, hogy küldjenek még több fegyvert Kijevbe.

 

A Wagner-lázadás 23 éve a legnagyobb belső kihívást jelentette Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, és globálisan is aggodalmakat okozott.

 

Minden káosz az ellenséges vonalak mögött nekünk dolgozik” – jelentette ki Dimitro Kuleba ukrán külügyminiszter az Ukrinform ukrán hírügynökség szerint.

hirdetes_starlux810x300

 

Kuleba hozzáfűzte, hogy még korai lenne a történtek Ukrajnával kapcsolatos következményeiről beszélni. Ugyanakkor még szombaton telefonon beszélt amerikai kollégájával, Antony Blinkennel, s ezt követően az amerikai külügyminisztérium közölte, hogy Washington figyelemmel kíséri a fejleményeket, és „szorosan együttműködik” Kijevvel.

 

Az ukrán hadsereg szombaton arról számolt be, hogy a Bahmut környéki falvakban nyomult előre, felszabadította a Donyeck közelében fekvő Krasznohorivkát.

 

Olekszij Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági Tanács vezetője szombaton arról beszélt, hogy az orosz erőket nem vonták vissza a frontvonalról Moszkva felé.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!