Nyitókép: Prigozhin Press Service via AP

 

Az orosz zsoldos Wagner-csoport feje, Jevgenyij Prigozsin ellen továbbra is vizsgálatot folytat az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) fegyveres lázadás szervezése miatt – tájékoztatott az AFP és a Reuters az orosz médiára hivatkozva.

 

„A Prigozsin elleni büntetőeljárást nem állították le” – közölte a három legnagyobb orosz hírügynökség az orosz ügyészség meg nem nevezett forrására hivatkozva.

 

A Reuters a Kommerszant című orosz lapra hivatkozik, amely szerint a Prigozsin elleni ügy állása sem változott annak ellenére, hogy megegyeztek a lázadása megszüntetéséről.

 hirdetes_300x300  

 

Az FSZB június 23-án, pénteken kezdett el nyomozni Prigozsin ügyében, miután bejelentette, hogy „igazságtételi menetet” szervez Moszkvában, hogy megkísérelje elmozdítani az orosz katonai vezetést. Ám szombat este bejelentette, hogy megparancsolta zsoldosainak, térjenek vissza az ukrajnai táborokba, miután Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök közvetítette a válság megszüntetését.

 

A Kreml szóvivője szerint a megállapodás része a lázadók elleni büntetőeljárás leállítása a táborokba való visszatérésükért cserébe. A megállapodás részeként Prigozsinnak Fehéroroszországba kellett volna költöznie. A Wagner-csoport vezetőjét azonban utoljára szombaton látták a dél-oroszországi Rosztov-Donban a Wagner-csoport konvojában, és azóta sem jelent meg a nyilvánosság előtt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!