Nyitókép: Twitter/screenshot

 

Az olasz kulturális és turisztikai minisztérium megfogadta, hogy megtalálja és megbünteti azt a turistát, aki saját és barátnője nevét véste fel a római Colosseum falára. Az AP ügynökség szerint korábban magas bírságot szabtak ki az ilyen típusú bűncselekményekért.

 

Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter a közel kétezer éves amfiteátrum falán található Ivan+Haley 23 feliratot „komolynak, méltatlannak és nagy illetlenségnek“ nevezte. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy sikerül megtalálni a tettest, akit a törvényeik szerint fognak megbüntetni.

 

Az AP emlékeztetett arra, hogy a korábbi incidensek, amikor turisták a Colosseum falára firkáltak, 20 000 euróig terjedő pénzbírsággal végződtek.

 hirdetes_300x300  

 

 

Daniela Santanche turisztikai miniszter azt is elmondta, reméli, hogy a turistát úgy fogják megbüntetni, „hogy megértse tettei súlyosságát”, egyúttal az olasz kultúra és történelem tiszteletére szólított fel.

 

„Nem szabad megengednünk, hogy azok, akik hazánkba látogatnak, úgy érezzék, szabad így viselkedniük” – tette hozzá.

 

Egy orosz turistát 2014-ben 20 ezer eurós pénzbírsággal sújtottak, mert egy nagy K betűt vésett a Colosseum falára, a következő évben pedig két amerikai turistát vádoltak meg súlyos károkozással, miután nevüket belevésték az emlékműbe.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!