Nyitókép: Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

A háború ökológiai következményeivel foglalkozó nemzetközi munkacsoport tagjai, akik az ukrajnai harcok környezetre gyakorolt ​​hatását értékelik, megérkeztek az ukrán metropoliszba, Kijevbe. Köztük van Greta Thunberg svéd klímaaktivista is – tájékoztat a DPA.

 

„Szükségünk van a szakmai segítségükre” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki az ukrán fővárosban fogadta őket. Különösen a kahovkai gát június eleji lerombolása és az azt követő kiterjedt áradások által okozott kiterjedt károkra hívta fel a figyelmet a dél-ukrajnai Herszon régióban.

 

 „Nem hiszem, hogy a világ reakciója elégséges volt erre az ökocídiumra. Azt sem hiszem, hogy bármilyen reakció elég lehet. Mert egyszerűen nincsenek szavak ennek a brutalitásnak a leírására”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Thunberg.

 

A munkacsoportban Thunbergen kívül Margot Wallström volt svéd miniszterelnök-helyettes, Mary Robinson ex-elnök és Heidi Hautal, az Európai Parlament alelnöke is részt vesz Finnországból.

 

A csoport munkájának eredményei hozzájárulnak azokhoz az erőfeszítésekhez, amelyek arra irányulnak, hogy Oroszország kompenzálja azokat a károkat, amelyeket Ukrajnában okozott több mint 16 hónapos inváziója során.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!