Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Lewis Joly

 

„Allah akbar!”-t kiáltoznak a migránsok, akik felforgatják Franciaországot – írta a Magyar Nemzet online vasárnap.

 

Több mint 1300 embert vettek őrizetbe Franciaországban szombaton éjjel, a társadalmi nyugtalanság ötödik napján. Országszerte mintegy 45 ezer rendőrt vezényeltek ki, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy megfékezze a feldühödött tüntetőket. A tiltakozók és a rendőrök összecsaptak Marseille városában, ahol a leghevesebb utcai harcokra került sor – áll a cikkben.

 

A lap emlékeztet arra, a zavargások azt követően kezdődtek, hogy a Párizstól nyugatra található Nanterre-ben kedd reggel egy rendőr agyonlőtt egy 17 éves fiút, az algériai származású Nahel M.-et, aki ellenállást tanúsított egy közúti ellenőrzéskor.

 

 hirdetes_300x300  

A francia városokban kialakult káoszért leginkább a bevándorlókat hibáztatják, akik gyújtogatnak és üzleteket fosztanak ki, de az is előfordul, hogy lövöldözni kezdenek – írták.

 

A közösségi médiában olyan megjegyzések terjednek, mint hogy „Franciaország úgy döntött, hogy nem finanszírozza a rendőrséget, és beengedi a migránsok millióit. Most mindenhol káosz van, és egyetlen üzlet sincs biztonságban!” – tették hozzá.

 

A cikk idéz egy Twitter-bejegyzést, amely szerint a bevándorlócsoportok azt kiáltozzák, hogy Allah akbar! (Allah a leghatalmasabb), miközben tönkreteszik Franciaországot. Rendőröket és járművezetőket lincselnek meg, akik a kötelességüket teljesítik – írja a felhasználó.

 

Az agresszív migránsokról készült felvételek közül az egyik arról tanúskodik, hogy a randalírozó tömeg kirángat egy franciát a teherautójából, majd rugdosni kezdik.

 

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő eközben a lengyel városok nyugalmáról tett közzé egy videót, felhívva a figyelmet az európai határok védelmének fontosságára. A felvételen a tüntetők által felperzselt Franciaországot állítja szembe a lengyel városok, mint Krakkó és Varsó nyugalmával. Az időzítés nem véletlen, hiszen az Európai Unió tagállamai Lengyelországot és Magyarországot hibáztatják az új migrációs paktum, vagyis még több bevándorló beengedésének elutasításáért – írta a Magyar Nemzet.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!