Nyitókép forrása: 

 

A vilniusi NATO-csúcson adott interjút Petr Pavel cseh államfő a SkyNewsnak, amelyben azt nyilatkozta, hogy Ukrajnának az év végéig van lehetősége eredményt elérni a fronton, aztán rákényszerül a tárgyalásokra Oroszországgal.

 

„Reálisan úgy vélem, hogy (…) Ukrajna készen fog állni a tárgyalások megkezdésére, amint kimerült az összes lehetőségük az előrehaladásra. (…) Ha Oroszország sem lát esélyt az előrehaladásra, akkor ez a tárgyalások megkezdését jelenti, mert a másik lehetőség már egy befagyasztott konfliktus lenne, amit viszont egyik fél sem fogadna el”

 

mondta. Majd hozzátette:

 

Ukrajna most arra törekszik, hogy minél nagyobb területet foglaljon vissza az év végéig, mert akkor teljesen új helyzetet teremthet”

 

 hirdetes_810x300  

mondta, hozzátéve, hogy újabb ellentámadásra nem sok esély lesz, mert a mostani ellentámadás után nagyon nehéz lesz rendeznie a sorait. Arról beszélt, hogy a téli hónapokban a hideg, a lőszerhiány, az erőforrások és főleg az emberhiány okozta problémák miatt a hadműveletek lelassulnak, ami mindkét oldalt a tárgyalások felé mozdítja el.

 

Pavel azt is hozzátette, hogy a nyugati országok támogatási hajlandósága is csökkenni fog.

 

Körkép.sk, SkyNews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!