Nyitókép: hungarybooks.hu

 

Tizenkétmillió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Líra Kereskedelmi Kft.-vel szemben Budapest Főváros Kormányhivatala.

 

Azt írták, a kormányhivatal a cég által üzemeltetett könyvesboltokban vizsgálta a Heartstopper – Fülig Beléd Zúgtam (Szívdobbanás) című kiadványok forgalmazási körülményeit.

 

„A vizsgálat megállapította, hogy az érintett könyvek homoszexualitást jelenítenek meg, ennek ellenére a gyermekeknek szóló, ifjúsági irodalom körébe sorolt könyvek között helyezték ki azokat, és forgalmazásuk sem zárt csomagolásban történt“

 

 hirdetes_810x300  

– ismertették.

 

Fotó: Könyvmolyképző

 

A kormányhivatal az elkövetett jogsértés miatt szabta ki a fogyasztóvédelmi bírságot, és kötelezte a céget a jogszerű forgalmazás biztosítására.

 

A gyermekek védelme érdekében Budapest Főváros Kormányhivatala minden esetben szigorúan fellép a jogszabályokat be nem tartó vállalkozásokkal szemben – olvasható a közleményben.

 

Orbán Viktor miniszterelnök kormánya 2021-ben vezette be azt a törvényt, amely megtiltja a „homosexualitás ábrázolását és népszerűsítését” a 18 éven aluliak körében. A jogszabály kritikát váltott ki az Európai Unió és a magyar LMBTQ-közösség képviselői részéről.

 

A Szívdobbanás-könyvsorozat, amelyet Alice Oseman brit író írt és illusztrált, két brit tinédzserről szól, akik egy kitalált iskolába járnak, találkoznak és egymásba szeretnek. A könyvet úgy jellemzik, mint egy kiadványt az „életről, szerelemről és mindenről, ami közben történik”.

 

A két tinédzser fiúról szóló szerelmi történetről a Netflix sorozatot készített, aminek második évada augusztusban jelenik meg.

 

 

MTI/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!