Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

 

Az embercsempészet legnagyobb támogatója maga Brüsszel, ugyanis a bűnözők üzleti modellje éppen az Európai Unió bevándorláspárti politikája miatt működik, ennek fényében pedig különösen hiteltelen a külföldi embercsempészek kiutasítása miatt Magyarországgal szemben megindított jogsértési eljárás – jelentette ki a tárca közleménye szerint  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

 

„Az embercsempészet modellje azért működik, mert Brüsszel bevándorláspárti politikát hajt végre.”

 

– mondta. Úgy vélte, hogy gyorsan szétverné a bűnözők üzleti modelljét, amennyiben változtatnának, és világosan kimondanák, hogy Európába csakis legális úton lehet jönni, mindenki mást visszaküldenek.

 

 hirdetes_810x300  

„De nem ezt teszi Brüsszel, hanem a kvóták erőltetésével meghívólevelet küldött minden migránsnak, hogy jöjjenek ide, és az embercsempészek üzleti modelljét pedig megerősítette.”

 

– közölte. „Ezek után teljesen elfogadhatatlan, hiteltelen és komolytalan, amit Brüsszel Magyarország kapcsán tesz az embercsempészet ügyében” – szögezte le. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Magyarország mintegy 650 milliárd forintot költött eddig a határok védelmére, amihez szavai szerint az Európai Unió egy százaléknyi támogatást adott.

 

„Az embercsempészeket kiutasítjuk, mert jobb, ha kívül vannak az országon. Kiutasítjuk őket, mert nem vagyunk hajlandók a magyar emberek pénzét költeni rájuk. Főleg úgy, hogy majd utána mennek az európai bíróságokhoz, és pénzt kérnek azért, mert nem voltak itt jól ellátva.”

 

– fogalmazott. „Nem elég, hogy bűnöznek, nem elég, hogy egy, Brüsszel által lehetővé tett bűncselekményt követnek el, még fizessünk nekik, mert nem tartottuk őket jól a magyarországi börtönökben.” – tette hozzá. A miniszter a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjáról szólva megismételte, hogy a kormány álláspontja világos, továbbra is támogatják a bővítést.

 

„Ha nem támogattuk volna, akkor nem terjesztettük volna elő a parlamentnek a ratifikációról szóló javaslatot. Hogy a parlament majd erről mikor dönt, arról meg majd döntenek a képviselők.”

 

– mondta, hozzátéve: Az elmúlt időszak nyilatkozataiból világosan látszott, hogy a török ratifikációs folyamat sem fog holnapra lezárulni, és a korábbi ígéretünk, miszerint nem leszünk utolsók, természetesen érvényes.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!