Nyitókép: AP Photo/Jae C. Hong

 

Jun Sok-yol dél-koreai elnök tárgyalásokat kezdett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel a Dél-Korea részéről Ukrajnának nyújtott együttműködésről és további segítségnyújtásról szombaton, Kijevben.

 

„Ezen a látogatáson, kapcsolataink történetének első látogatásán megbeszélünk mindent, ami az emberek normális és biztonságos életéhez, a szabályokon alapuló nemzetközi rendhez fontos“ –írta Zelenszkij a Twitteren.

 

Tárgyalásokat folytatnak az Ukrajnából kitoloncoltak hazatéréséről, a béketerv végrehajtásáról és a világbéke-csúcsra való felkészülésről, az élelmezés- és energiabiztonságról, valamint a gazdasági együttműködésről.

 hirdetes_300x300  

 

„Meggyőződésem, hogy együtt még több erőt adunk országainknak, valamint Ukrajna és Korea globális pozíciójához” – tette hozzá.

 

A dél-koreai elnök felesége kíséretében szombaton érkezett Ukrajnába, és ellátogatott Bucsa és Irpiny városába. A dél-koreai elnöki hivatal képviselője elmondta, hogy az elnök Zelenszkij meghívása alapján érkezett a látogatásra.

 

„Átfogó és konkrét intézkedéseket készítünk elő az Ukrajna és Dél-Korea közötti segítségnyújtásra és együttműködésre“ – mondta a tisztviselő.

 

Jun Sok-yol támogatását fejezi ki Ukrajnának a szabadság, az emberi jogok és a jogállamiság terén tett erőfeszítéseivel összhangban. Dél-Korea elsősegélynyújtó készletekkel, hordozható aknakeresőkkel és védőruházattal látta el Ukrajnát. Azonban visszautasít minden kérést, hogy halálos fegyvereket adjanak át – írja Jonhap.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!