Nyitókép: Alexander Zemlianichenko/AP

 

Lemond Ben Wallace brit védelmi miniszter a kabinet következő átalakítása során, amely médiaforrások szerint ősszel várható. A Sunday Times című lapnak azt is megerősítette, hogy nem indul a következő parlamenti választáson.

 

Wallace négy évvel ezelőtt vette át a brit védelmi minisztérium irányítását, és a poszton a leghosszabb ideig tartó konzervatív lett. A posztot már a harmadik miniszterelnök alatt tölti be, és kiemelkedő szerepet játszik az Egyesült Királyság válaszában az ukrajnai háborúra.

 

Az 53 éves Wallace elmondta, hogy azért mond le, mert munkája családjára és szeretteire nehezedik. Hangsúlyozta: a döntés nem kapcsolódik ahhoz, hogy Rishi Sunak miniszterelnök hogyan vezeti a kormányt.

 hirdetes_810x300  

 

„1999-ben kezdtem politizálni a skót parlamentben. Ez 24 év. Jóval több mint hét évet töltöttem el három telefonnal az ágyam mellett“ – mondta Wallace a Sunday Timesnak.

 

Nagy-Britanniában már régóta pletykálnak arról, hogy Wallace távozik a miniszteri posztról. A megerősítés azután történt, hogy London sikertelenül kísérelte meg Wallace-t a NATO új főtitkárává előléptetni. Júniusban Wallace kizárta a jelöltséget Jens Stoltenberg utódjaként, miután nyilvánvalóan nem kapott amerikai támogatást – írja a Sky News.

 

Wallace népszerű politikus a Konzervatív Pártban, és korábban az egyik vezető pártvezető- és miniszterelnök-jelöltnek számított.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!