Nyitókép: Getty Images/iStock

 

A horvát rendőrség és a helyi lapok szerkesztőségei hétfőn a hajnali órákban bejelentést kaptak arról, hogy Split üdülővárosában több helyen robbanóanyagot helyeztek el.

 

Az újság szerkesztőségeinek küldött e-mail szerint a bombákat közép-európai idő szerint délelőtt 11.00 órakor robbantják fel. Az e-mail küldői „a Vörös Brigádok harmadik generációjaként” jellemezték magukat.

 

Szerintük két bomba került elhelyezésre a Szent Ferenc-templomban, egy a horvát milícia emlékművének közelében, hat bomba van a City Center one bevásárlóközpont különböző részein és kettő állítólag a spliti városházán.

 hirdetes_300x300  

 

 „Mindegyik helyszínre rendőröket küldtek ki, hogy ellenőrizzék a bejelentés valódiságát, és hogy mindent megtegyenek az állampolgárok biztonsága érdekében” – közölték rendőrségi források.

 

A Večernji.hr emlékeztetett, hogy a horvátországi lapszerkesztők már múlt pénteken azt a tájékoztatást kapták, hogy a fővárosban, Zágrábban több helyen robbanószerkezeteket helyeztek el. A helyzet kivizsgálása után a rendőrség megállapította, hogy ez a feljelentés nem a valóságon alapult.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!