Nyitókép: Policie ČR/Twitter

 

A Turancar szlovák cég egyik menetrend szerinti autóbusza hétfőn a D2-es autópályán, Brünn közelében részese volt annak a balesetnek, amelyben két autóbusz ütközött. Az egyik sofőr meghalt, 77-en pedig megsérültek. A Turancarral együttműködő FlixBus szóvivője a Cseh Televíziónak megerősítette, hogy nem az ő autóbuszuk sofőrje halt meg a balesetben.

 

A tűzoltóság legfrissebb adatai szerint a két autóbuszban 77-en sérültek meg, közülük 14-en súlyosan. A mentőknek sikerült valamennyi sérültet kiszabadítaniuk a járművekből. A helyszínre több tucat mentőautó és három helikopter érkezett. Petr Fiala cseh kormányfőnek szlovák kollégája, Ľudovít Ódor szintén mentőegységek segítségét ajánlotta fel.

 

„Az egyik busz menetrend szerint közlekedő busz volt, ott bárki vásárolhatott jegyet. Az utasok azonosítása még előttünk áll“ – mondta David Chaloupka rendőrségi szóvivő a cseh televízióban. Jan Grolich dél-morvai kormányzó a Cseh Televíziónak azt is elmondta, hogy az egyik buszon külföldiek, valószínűleg indiaiak voltak. A Novinky.cz szervere szerint ennek a busznak libereci rendszáma volt.

 hirdetes_300x300  

 

„Az egyik sofőrünket kórházba szállították“ – mondta Tomáš Beránek, a FlixBus szóvivője. Elmondása szerint ezen a buszon 35 ember és két sofőr utazott. A busz Budapestről Prága felé tartott. Egy másik busz hátulról hajtott bele a Turancar/FlixBus buszába.

 

„A rendőrség által még meg nem erősített információk szerint a mi buszunk befékezett a dugóban, a mögötte haladó viszont nem tudott lefékezni” – mondta a Novának Beránek.

 

A cseh napilap forrása szerint a rendőrség egyik nyomozati verziója szerint az egyik sofőrnek szívinfarktusa lehetett.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!