Nyitókép forrása: pixabay.com

 

A globális chipeladások jelentősen csökkentek idén májusban éves összevetésben, viszont havi szinten szerényen nőttek.

 

A világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA honlapjára felkerült adatok szerint a félvezetőipar globális értékesítése májusban 40,7 milliárd dollár volt, ami 1,7 százalék növekedés áprilishoz képest, de 21,1 százalék csökkenés tavaly májussal összevetve.

 

John Neufer, a SIA elnök-vezérigazgatója az adatokat kommentálva rámutatott arra, hogy havi szinten már a harmadik egymást követő hónapban nőttek a chipeladások májusban, ami alapján esélyt lát a piac élénkülésére a második fél évben.

 

 hirdetes_300x300  

Éves szinten az eladások az amerikai kontinensen 22,6 százalékkal, Kínában 29,5 százalékkal, Japánban 5,5 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni régióban pedig 23 százalékkal estek, ugyanakkor Európában 5,9 százalékkal nőttek.

 

Áprilishoz képest minden régióban nőttek az eladások májusban, Észak- és Dél-Amerikában 0,1 százalékkal, Európában 2 százalékkal, Japánban 0,4 százalékkal, Kínában 3,9 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 1,3 százalékkal.

 

Tavaly a globális chipeladások 3,2 százalékkal, 573,5 milliárd dollárra nőttek.

 

A SIA az Egyesült Államok félvezető-iparának csaknem az egészét és a más országok chipgyártóinak körülbelül 66 százalékát képviseli.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!