Nyitókép forrása: pixabay.com

 

Asif Aziz ingatlanmágnás engedélyt kapott arra, hogy London központjának egyik történelmi és ikonikus épületét mecsetté alakítsa át. A Westminster Council jóváhagyta az Aziz tulajdonában lévő alapítvány kérelmét, amivel feladta az utolsó kenetet az egykori kiállítási és szorakoztató központ, a Trocadero épületének.

 

A szebb időket is megélt épület helyén egy mecset fog állni, amely 390 hívő befogadására lesz alkalmas. Az eredeti tervek 1000 férőhelyes mecsetről szóltak, a környékbeli lakosok heves tiltakozása miatt végül szerényebb számmal érték be.

 

A malawi származású Aziz 2015-ben alapított Aziz Foundation „jótékonysági” szervezeten keresztül tette rá a kezét az épületre, amely még Viktória királynő uralkodása alatt épült, volt étterem, mozi, bevásárlókomlplexum is, a 90-es években a Pepsi és a Sega beltéri vidámparkká alapította, 2019-től egy ideig szállodaként működött.

 

 hirdetes_300x300  

A mostani döntés a jövőre nézve is komoly feszültségek forrása lehet: a Trocadero számos éjszakai klub és melegbár közelében található.

 

A fenti példa tágabb értelemben is rengeteget elárul Európáról. Miközben gombamód szaporodnak a mecsetek Európában, a keresztény templomokat üzleti, de gyakran idológiai okokból is lerombolják.

 

Körkép.sk, rmx.news

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!