Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A Smer-SD 19,4 százalékos eredménnyel nyerné a parlamenti választásokat, ha azt júliusban tartanák. Őt a Progresívne Slovensko (15,9 százalék) és a Hlas-SD (14,9 százalék) követné – derült ki az Ipsos ügynökség Denník N számára készített felméréséből. Hangsúlyozták, hogy nem a választási eredmény előrejelzéséről van szó, hanem a választók hangulatáról alkotott aktuális képről.

 

A Republika mozgalom (8,6 százalék), valamint az OĽANO és barátai, Za ľudí és Keresztény Unió koalíciója is bejutna a parlamentbe (7,1 százalék). A Sme rodina (6,4 százalék), a KDH (5,9 százalék), az SaS (öt százalék) és az SNS (öt százalék) szintén képviseltetné magát a parlamentben.

 

A parlament kapujában maradna a Szövetség (3,5 százalék), az ĽSNS (2,6 százalék) és a Demokraták (2,1 százalék). A többi párt a szavazatok két százalékánál kevesebbet szerezne.

 hirdetes_810x300  

 

Az eredmények szerint a Smer-SD 33 mandátumot szerezne a parlamentben, a PS 27-et, a Hlas-SD 25 parlamenti mandátumot kapna, míg a Republika 15-öt. Az OĽANO és barátai, Za ľudí és a Keresztény Unió 12 helyet foglalna el a parlamentben. A Sme rodina mozgalomnak 11, a KDH-nak tíz, az SaS-nek kilenc, az SNS-nek nyolc mandátuma lenne.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!