Nyitókép: AP Photo/Armando Franca

 

Több mint 40 ember vesztette életét a Földközi-tenger környéki tüzek következtében. A hatóságok továbbra is evakuálják a veszélyeztetetteket, a legtöbb áldozatot eddig Algériából jelentették – írja a BBC-re hivatkozva a TASR.

 

Algériában már 34-en vesztették életüket, köztük tíz katona az ország északi részén fekvő Bijaya tartomány evakuálása során. A média összesen 23 áldozatról számolt be ebben a tartományban.

 

A view of a burnt house and forests, in Bouira, 100 km from Algiers, Algeria, Monday, July 24, 2023. Wildfires raging across Algeria have killed at least 25 people, including soldiers trying to get the flames under control in the face of high winds and scorching summer temperatures, government ministries said Monday. (AP Photo)

 

 hirdetes_300x300  

Az algériai hatóságok szerint a tüzek 80 százalékát vasárnapig sikerült eloltani, de a tűzoltók erőfeszítései folytatódtak. Mintegy 8000 embert, több száz felszerelést és repülőgépet vetnek be. Tűz ütött ki a szomszédos Tunéziában is, ahol 300 embert evakuáltak egy faluból.

Görögország

 

Görögország újabb járatokat készít elő Rodosz szigetéről, ahonnan az elmúlt napokban több mint 20 ezer embert evakuáltak. Korfu és a második legnagyobb görög sziget, Euboia (Evia) is küzd a tüzekkel, ahonnan szintén több ezer ember kényszerült távozásra. Magas szintű tűzriadót adtak ki a hatóságok a legnagyobb görög szigeten, Krétán is.

 

A wildfire burns in Gennadi village, on the Aegean Sea island of Rhodes, southeastern Greece, on Tuesday, July 25, 2023. A firefighting plane has crashed in southern Greece, killing both crew members, as authorities are battling fires across the country amid a return of heat wave temperatures. (AP Photo/Petros Giannakouris)

 

A görög polgári védelmi minisztérium rendkívüli veszélyre figyelmeztetett szerdán az ország 13 régiójából hatban. A kánikula az országban nem ér véget, a hatóságok 44 Celsius-fok feletti hőmérsékletre számítanak.

Olaszország

 

A szicíliai Palermo tartományban egy 77 és 75 éves férfi és nő vesztette életét, akikre a rendőrök és a tűzoltók egy leégett házban találtak rá. Egy másik áldozat egy 88 éves nő, akit a tűzoltók a lángok miatt nem tudtak elérni. Kalábriában egy 98 éves férfi halt meg. A tűzesetek miatt kedden ideiglenesen le kellett zárni a palermói repülőteret.

 

A member of anti-forest fire team puts out flames burning in Capaci, near Palermo, in Sicily, southern Italy, Wednesday, July 26, 2023. On the island of Sicily, two people were found dead Tuesday in a home burned by a wildfire that temporarily shut down Palermo’s international airport, according to Italian news reports. Regional officials said 55 fires were active on Sicily, amid temperatures in the 40s Celsius. (Alberto Lo Bianco/LaPresse via AP)

 

Észak-Olaszországban viharok és jégesők tomboltak, két ember életét követelve, akik a kidőlő fák következtében haltak meg.

 

Óriási jégeső volt Olaszországban – Képek, videók

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!