Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Petros Giannakouris

 

A tűzoltókat segítő önkéntesek és a civilek is elhagyták a Rodosz délkeleti csücskében található Gennadi települést, amelyet kedd este értek el a görög szigeten tomboló lángok. A hivatásos tűzoltók még harcolnak a tűzzel, de a reggeli órákban már több épületet felemésztettek a lángok.

 

Gennadi egy turisták által kedvelt partmenti település. A lakosságot még hétfőn evakuálták, amikor a tűz elkezdett a falu felé közelíteni. Ráadásul egy másik tűzfészek is kialakult néhány kilométerre Gennaditól, a szél pedig épp a település irányába terelte a lángokat.

 

A tűz ellen a hivatásosokon kívül 3000 önkéntes, főleg falubeliek csatlakoztak, akik próbálták megmenteni otthonaikat – sikertelenül. A jelenlegi állás szerint a falu egészét elemészti a tűz.

 

 hirdetes_300x300  
An helicopter operates over a wildfire burning in Gennadi village, on the Aegean Sea island of Rhodes, southeastern Greece, on Tuesday, July 25, 2023. A firefighting plane has crashed in southern Greece, killing both crew members, as authorities are battling fires across the country amid a return of heat wave temperatures. (AP Photo/Petros Giannakouris)

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!