Nyitókép: Getty Images/iStock

 

Az ukrán ügyészség büntetőeljárást indított egy képviselő ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy luxusnyaraláson vett részt a Maldív-szigeteken. A külföldi nyaralás ellentétes azzal a tilalommal, miszerint az ukrán tisztviselőknek a háború idején tilos külföldre utazniuk – jelentette be az ukrán főügyészség szerdán.

 

Az ukrán tisztviselőknek január óta megtiltották a magáncélú külföldi utazást. Emellett a tavaly februárban, az orosz invázió kezdete után bevezetett hadiállapot értelmében a 18 és 60 év közötti ukrán férfiak engedély nélkül nem hagyhatják el az országot.

 

A nyomozás szerint a parlamenti képviselő háromnapos üzleti útra utazott Lengyelországba, és ezt követően betegszabadságot jelentett. Ezalatt családjával a Maldív-szigeteken tartózkodott – közölte a főügyészség.

 hirdetes_810x300  

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök valószínűleg erre az esetre utalt szokásos esti beszédében – jegyzi meg a Reuters. Bírálta a háború idején felelősséget elkerülő tisztviselők korrupcióját.

 

„Minden belső árulás, bármilyen „strandolás” (nyaralás) vagy személyes gazdagodás Ukrajna érdekei helyett haragot vált ki. Haragot. Ne feledjétek” – mondta Zelenszkij.

 

Az ügyészség a képviselő ellen az üzleti út időtartamára és céljára vonatkozó közokirat-hamisítás miatt folytat nyomozást. Emiatt akár három évig terjedő börtönbüntetést is kaphat Ukrajnában.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!