Nyitókép: Pat Hoelscher/Pool Photo via AP

 

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma egy olyan ügyben nyomoz, melyben az e-mail-cím megadása során kisebb hibát követtek el, és orosz szövetségesnek küldték el a titkos információkat. Ahelyett, hogy a kommunikáció a tárcán belül maradt volna, Maliban „kötött ki“ – hívta fel a figyelmet a BBC.

 

Az e-mailnek eredetileg az amerikai hadsereg címére kellett volna megérkeznie, amely a „.mil” domain végződést használja. Az e-mail feladója azonban hibát követett el, és kihagyta az „i“ betűt a végéből, ami azt jelentette, hogy az üzenet a Mali Köztársaságba érkezett a „.ml” domainnel.

 

A védelmi tárca állítása szerint csak kis mennyiségű elektronikus kommunikáció jutott el Afrikába. Azt is hozzátette, hogy nem tartalmazott olyan információt, amely bármilyen módon veszélyeztethetné a működésük biztonságát.

 hirdetes_300x300  

 

 „Vizsgálatot indítottunk, miután néhány e-mailt tévedésből rossz e-mail-domainre továbbítottak. Biztosak vagyunk benne, hogy nem tartalmaztak olyan információt, amely veszélyeztethetné az üzembiztonságot vagy a műszaki adatokat”

 

– mondta a minisztérium szóvivője a PA hírügynökségnek.

 

Nem ez az első eset az Egyesült Államokban és a védelmi tárcánál, amikor hasonló baki történt. A hónap elején kiderült, hogy ugyanez a hiba az amerikai hadseregben is előfordult, és e-mailek milliói jutottak el az afrikai országba.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!