Nyitókép forrása: SITA/Valery Sharifulin/TASS Host Photo Agency Pool Photo via AP

 

Több afrikai ország kérésére Oroszország hamarosan mintegy 90 millió dollárt különít el fejlesztésükre – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök péntekeken, a szentpétervári Oroszország-Afrika-csúcstalálkozó második napján tartott plenáris ülésen.

 

„Oroszország részt vesz az afrikai országok adósságterheinek enyhítésére irányuló erőfeszítésekben. A mai napig a leírt adósság teljes összege 23 milliárd dollár. Az afrikai országok legújabb kérésére több mint 90 millió dollárt különítünk el fejlesztési célokra” – idézte az Interfax orosz hírügynökség az elnököt.

 

Putyin biztosította az afrikaiakat afelől, hogy Oroszország mindig „felelős” szállítója lesz az élelmiszeripari termékeknek, és folytatja ezeknek a szállítását a rászoruló országokba és régiókba.

 

 hirdetes_810x300  

„Gabonánkat és egyéb élelmiszereinket, sok esetben ingyenesen, valamint az ENSZ élelmezési programja keretében szállítjuk” – fejtette ki, megismételve előző napi bejelentését, amely szerint hat afrikai államba országonként 25-50 ezer tonna gabonát szállít ingyen Oroszország a közeljövőben. Emellett Putyin kereskedelmi kedvezményeket ígért az afrikai országoknak, és támogatást korszerű iparágak megteremtéséhez és a mezőgazdaság fejlesztéséhez.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!