Nyitókép: Booking.com

 

Korlátozhatják és ellenőrizhetik a római Trevi-kúthoz való hozzáférést – jelentette be Alessandro Onorato, a városi tanács tagja.

 

Onorato egy közösségi médiában megjelent videóra reagált, amelyen egy férfi átmászott a szökőkút szobrain, és megfürdött annak vizében.

 

„Ez a tisztességtelen „előadás” a Trevi-kútnál immáron a tizedik a sorban. Egy másik turista kigúnyolja városunk történelmi és kulturális örökségét, és megszegi szabályainkat. Ezt már nem lehet tolerálni” – mondta Onorato. A cselekedeteket barbárnak, a jelenlévők tapsát pedig nyugtalanítónak nevezte.

 hirdetes_300x300  

 

„A turisták nem tehetik büntetlenül azt, amit akarnak. Nem erre a típusú turizmusra van szükségünk. A műemlékeket tisztelni kell, és ebben az államnak segítenie kell“

 

– tette hozzá.

 

A múltban történt többszöri illetlenség után a szökőkutat üvegfallal egészítették ki, hogy megakadályozzák a fürdőzést. Később eltávolították, most a városháza újból fontolgatja annak visszaállítását.

 

A Trevi-kút 1762-ben készült el. Ez teszi teljessé a Poli-palota homlokzatát, amely úgy tűnik, mintha a szökőkút feletti sziklákból nőtt volna ki. A Trevi-kút az egyik legnépszerűbb úti cél a turisták körében, akik a közelében fotózkodnak és érméket dobnak bele – körülbelül évi másfél millió eurót. Az így megszerzett pénzt a Karitász katolikus szervezet kapja a rászorulók megsegítésére.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!