Nyitókép: Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

Augusztusban Szaúd-Arábiában kerül sor az Ukrajna által szervezett csúcstalálkozóra, melynek célja az lesz, hogy utat találjanak a háború befejezéséről szóló tárgyalásokhoz. A találkozóra Dzsidda városában kerül sor. Az AP ügynökség egy névtelenül nyilatkozó képviselőre hivatkozva számol be erről, mivel nem volt felhatalmazása arra, hogy nyilvánosan beszéljen a csúcstalálkozóról.

 

A békecsúcs résztvevői Ukrajna, Brazília, India, Dél-Afrika és több más ország is – közölte az illetékes. Mindemellett az Egyesült Államok magas rangú képviselőjét is várják a csúcsra. A rendezvényt Kijev felügyelete alatt tervezik, Oroszországot pedig nem áll szándékukban meghívni – magyarázta.

 

A Wall Street Journal, amely először számolt be a csúcstalálkozóról, azt közölte, hogy augusztus 5-én és 6-án kerül sor a csúcsra, és körülbelül 30 ország vesz részt rajta. Az újság a tárgyalásokban részt vevő diplomatákra hivatkozott.

 hirdetes_810x300  

 

Az AP-nak nyilatkozó tisztviselő elmondta, hogy a csúcstalálkozó a következő lépés a júniusban Koppenhágában lezajlott tárgyalások után.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!