Nyitókép: Ukrainian Interior Ministry Press Office via AP

 

Ketten meghaltak a dél-ukrajnai Krivij Rih belvárosát ért kettős orosz rakétatámadásban hétfőn, öt-hét ember pedig a romok alatt rekedt – közölte Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter az állami televízióban hétfőn.

 

Az ukrán főügyészség tájékoztatása szerint a támadásban 25 ember megsérült, köztük négy gyerek.

 

Egy kilencemeletes épület oldalában keletkezett lyukból füst gomolygott, miközben egy másik, négyemeletes épületet szinte a földdel tettek egyenlővé a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által közzétett videófelvétel szerint.

 hirdetes_300x300  

 

Az ukrán államfő az acélkohászatáról is ismert városban nőtt fel, amelynek a háború előtt több mint 600 ezer lakosa volt. Zelenszkij szerint a csapás az egyik egyetemi épületet és egy lakóházat talált el.

 

Ez a fajta terror sem rémít vagy tör meg bennünket. Tovább dolgozunk és megvédjük a népünket” – fogalmazott az ukrán elnök a Telegramon közzétett videójában.

 

Az ukrán belügyminisztérium szerint a találatot kapott kilencemeletes épület egy lakóház, a négyemeletes pedig egyetemi épület volt.

 

A tűzoltók már oltják a tüzet, a katasztrófavédelem pedig átvizsgálja a romokat és a törmeléket” – fogalmazott a belügyi tárca közleménye.

 

Egy másik orosz rakétatámadásban a dél-ukrajnai Herszonban egy ember meghalt, másik kettő pedig megsérült hétfőn hajnalban – jelentette be Olekszandr Prokugyin Herszon megyei kormányzó a Telegrammon.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!