Nyitókép: AP Photo/Petros Giannakouris

 

Vasárnap (július 30.) óta stabilizálódni látszik a görögországi tüzek helyzete a múlt héthez képest. A tüzek többségét eloltották, a legnagyobb tűzfészkeket pedig ellenőrzés alatt tartják. Nem kizárt azonban, hogy az időjárási viszonyokkal összefüggésben újabb tűzforrások keletkeznek – tájékoztatott a Szlovák Köztársaság Külügyminisztériuma (MZVEZ) a weboldalán.

 

A tárca azt javasolja, hogy a turisták továbbra is kerüljék a veszélyes területeken való tartózkodást. Felhívta a figyelmet arra, hogy a tüzek áramkimaradást, vízkimaradást, rossz levegőminőséget és útlezárásokat okozhatnak. „Veszély esetén a görög polgári védelmi hatóságok koordinálják a turisták kitelepítését az érintett területekről” – tette hozzá a minisztérium.

 

Abban az esetben, ha szlovák állampolgárok tartózkodnak az érintett területeken, a külügyminisztérium javasolja a helyi hatóságok, biztonsági és mentőszolgálatok utasításainak szigorú betartását. „Azoknak az állampolgároknak, akik szervezett turizmus keretében (utazási irodákon keresztül történő kirándulás) kerültek az érintett területekre, azt javasoljuk, hogy forduljanak közvetlenül az utazási irodák képviselőihez” – szögezte le a tárca.

 hirdetes_810x300  

 

Ugyanakkor azt tanácsolja a szlovák állampolgároknak, hogy külföldi utazás előtt regisztráljanak a minisztérium honlapján vagy a Svetobežka mobilalkalmazáson keresztül. Vészhelyzetben pedig felvehetik a kapcsolatot Szlovákia athéni nagykövetségével is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!