Nyitókép: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

 

Jakob Ellemann-Jensen dán védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes fél év stressz miatti betegállomány után tért vissza hivatalába.

 

„Szóval újra visszatértem a munkahelyemre. Nagyon várom! Ugyanakkor kicsit izgulok is“ – árulta el a miniszter hétfőn a közösségi oldalán. Bevallotta, hogy élete egyik legnehezebb döntése volt az, hogy a stressz miatt betegállományba menjen. Szerinte a stressz „nemcsak a (munka)karrierre, hanem az egész életre szóló (halálos) ítélet is lehet“.

 

Elmondása szerint a szabadsága alatt aggódott, hogy soha többé nem lesz önmaga, és nem tud majd dolgozni. „Le lehet küzdeni, és erősen visszatérni” – jelentette ki. Hozzátette: a barátok, a kollégák és a család támogatása segített leküzdeni a problémákat.

 hirdetes_810x300  

 

Jakob Ellemann-Jensen a Venstre (Baloldal) liberális párt elnöke, aki február elején orvosi javaslatra vett ki szabadságot. Két hónappal korábban alakult meg Mette Frederiksen szociáldemokrata miniszterelnök koalíciós kormánya.

 

„A Venstre és a védelmi minisztérium számára kritikus időszak volt, és úgy éreztem, kudarcot vallottam. Azt hittem, néhány hétig távol leszek, majd visszajövök. De ez nem sikerült” – tette hozzá Ellemann-Jensen.

 

A dán egészségügyi hatóságok jelentése szerint a 18 év felettiek körülbelül 30 százaléka szenved súlyos stressztől.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!