Nyitókép forrása: pixabay.com

 

Délnyugat felől újabb zivatarok érik el Szlovákiát. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet elsőfokú riasztást adott ki csütörtök este 21 órától péntek délelőtt 11 óráig viharok miatt, amelyeket jégverés és felhőszakadás is kísérhet. A hétvége sem lesz túlságosan kellemes.

 

Újabb markáns hidegfront éri el a Kárpát-medencét, ami zivatarokat, akár nagyon intenzív viharokat fog okozni. A mostani időjárás nagyjából passzol a havi előrejelzésekbe, amelyek szerint a mostani hónapban átlag feletti csapadék várható, nem nagyon lesz kánikula.

 

A kedden érkező csapadékos időjárás után a hidegfront újabb zivatarokat hoz magával, 20-300 milliméternyi csapadékkal. Az ország északnyugati, határ menti járásain kívül az összes régiót érinteni fogja a kellemetlen időjárás. Az első viharok délnyugaton jelennek meg, pénteken viszont már az egész országban többnyire borongós, viharos idő várható. Kelet-Szlovákia a hétvégén számíthat intenzív zivatarokra.

 

 hirdetes_300x300  

A nappali csúcshőmérsékletek alakulása is elég érdekes lesz. Délnyugaton és nyugaton a hidegfront okozza majd a zivatarokat, és az előrejelzések szerint 30 fok alatt marad a hőmérséklet a hétvégén is. Keleten azonban párás, meleg légtömegek határozzák meg az időjárást, itt 30 fok fölé is felkúszhat a hőmérő higanyszála, miközben nehéz, fülledt lesz levegő.

 

Forrás: SHMU.sk

 

Körkép.sk, imeteo.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!