Nyitókép: Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán kitartott amellett, hogy Ukrajna hálás a Nyugatnak a támogatásért. Hozzátette azonban, hogy Ukrajna is érdemel némi elismerést az oroszok visszaszorításáért.

 

Zelenszkij állítólag az ukrán nagykövetek konferenciáján ezt mondta: „Ukrajna tudja, hogyan kell hálásnak lenni, és hálás minden országnak, abszolút minden népnek, minden nemzetnek, amely segített nekünk. De a közös biztonsághoz való hozzájárulásunk hálát érdemel”.

 

Az elnök kijelentéseit több olyan ellentmondásos helyzettel kapcsolatban kell értelmezni, amelyet befolyásos külföldi politikusok idéztek elő, akik megkérdőjelezték Ukrajna segítségre adott válaszait.

 hirdetes_810x300  

 

Zelenszkij kijelentette: „Oroszország megállítása a birodalom újjáépítésében az olyan nemzetek szabadságának megmentését jelenti, amelyek az orosz katonai konvojok hatókörében vannak“.

 

„Az orosz harci erő, amelyet az ukránok megsemmisítettek, többé nem ölnek Európában, Ázsiában vagy máshol a világ más kontinensein“ – magyarázta az elnök. Egyúttal arra buzdította nagyköveteit, hogy a befogadó országokban óvatosan viszonyuljanak a belpolitikához.

 

„Az elkövetkező hónapokban különböző országokban választásokat tartanak, ami nehéz helyzetet teremt. Megértésre van szükségünk, amely áthidalja az ilyen összetett belpolitikai bonyodalmakat. Ukrajna nagyköveteinek le kell hűteniük az érzelmeket, amikor azok túlságosan elvadulnak a szomszédok politikájában” – tanácsolta. „Megnyugtatni, de nem némának maradni“ – tette hozzá Zelenszkij.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!