Nyitókép: Przemysław Keler/Twitter/KPRP

 

Az európai tengeri térség továbbra is folyamatos felügyelet alatt áll, a lengyel haditengerészet pedig magas fokú készültségben van – jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök pénteken.

 

A gdyniai ORP Pułaski fregatton tartott beszédében Duda kiemelte, hogy nemcsak a Balti-tengert, hanem a tágabb értelemben vett európai tengeri és óceáni térséget is folyamatosan figyelik, beleértve a Földközi-tengert, az Északi-tengert, valamint a Norvégia és a Brit-szigetek körüli vizeket.

 

„Haditengerészetünk készen áll arra, hogy a szövetséges egységekkel együtt megfelelően reagáljon”

 

 hirdetes_300x300  

– erősítette meg Duda. A lengyel elnök hangsúlyozta a szövetséges erők és a lengyel haditengerészet aktív részvételét a biztonság fenntartásában.

 

” Tengerészeink és a szövetséges egységek folyamatos tengeri tevékenységet, megfigyelést és műveleti gyakorlatokat végeznek a tengeren, demonstrálva rendíthetetlen éberségünket és elkötelezettségünket”

 

– mondta Duda. Üdvözölte a haditengerészet folyamatos modernizációs erőfeszítéseit, és megjegyezte, hogy a közelmúltban előrelépés történt az új hajók beszerzésében.

 

„Haditengerészetünk modernizációja egyre nagyobb lendületet vesz” – jelentette ki, megerősítve három új hajó tervezett építését. A lengyel elnök nyilvánosságra hozta az Egyesült Királysággal való együttműködés terveit a Swordfish fregattprogramban és a tengeralattjárók lehetséges beszerzésében.

 

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!