Nyitókép: Novinky.cz

 

Nyolc gyerek zuhant ki egy kilátóból a Děčín járásban található cseh Markvartice falu közelében csütörtök este. Közülük négyen súlyosan megsérültek, négyen pedig közepesen súlyos sérüléseket szenvedtek. A helyszínen a prágai és libereci mentőhelikopterek, valamint öt tűzoltóegység avatkozott be.

 

„Nyolc gyerek esett ki a kilátóból, öt tűzoltóegység van a helyszínen – a dombos terepen segítik a sérültek szállítását” – mondta el az Ústaňský kerületi tűzoltóság szóvivője a Novinky.cz hírportálnak.

 

A fotók tanúsága szerint a kilátó mintegy három méter magasan fekvő emelvénye a gyerekekkel együtt beszakadt.

 hirdetes_300x300  

 

A mentőszolgálat regionális szóvivője szerint nyolc és 13 év közötti gyerekekről van szó. „Mindannyian egy közeli gyerektáborban vettek részt” – mondta. A szóvivő továbbá kijelentette, hogy a súlyosan megsérült gyerekeket a prágai és az Ústí nad Labem-i traumatológiai központokba szállítottak, a közepesen sérült gyerekeket pedig a děčíni kórházba.

 

A rendőrség szerint 15 gyerek tartózkodott a Triangl kilátónál. A nyomozók azt vizsgálják, hogyan estek le a gyerekek a kilátóból, és hogy volt-e ott olyan személy, akinek felügyelnie kellett volna őket – mondta a rendőrség szóvivője.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!