Nyitókép: Maurizio Brambatti/Pool Photo Via AP

 

Ferenc pápa vasárnap kijelentette, hogy a legutóbbi műtét utáni felépülése jól halad. Hangsúlyozta, hogy az ötnapos portugáliai útja során lemondott néhány beszédet, és nem azért beszélt felkészülés nélkül, mert fáradt volt vagy rosszul érezte magát, hanem azért, mert jobban szeretett volna kommunikálni a fiatalokkal.

 

Ferencet Lisszabonból való visszatérte után egészségi állapotáról kérdezték, ahol részt vett az Ifjúsági Világnapon. Ez volt az első útja, mióta júniusban kilenc napig kórházban volt egy sérvműtétet követően.

 

A pápa utazása a 40 Celsius-fokot is elérő hőhullám idején zajlott Lisszabonban. Ferenc (86) gyakran eltért beszédeitől, prédikációitól és imáitól, amelyeket általában hónapokkal előre, konkrét eseményekre, hallgatóságra tekintettel készítenek elő.

 hirdetes_810x300  

 

A Vatikánba tartó járaton újságíróknak elmondta, hogy azért rövidítette le a beszédeit, mert rájött, hogy a fiatalok „nem nagyon figyelnek rá”. Saját elmondása szerint fel akarta kelteni az érdeklődésüket, nem pedig hosszú és bonyolult előadásokkal, homíliákkal oktatni őket.

 

„A prédikációk néha gyötrelmesek lehetnek” – mondta, hozzátéve, hogy az egyháznak át kell térnie a prédikációk új elképzelésére, amelyek „rövidek és világos, szeretetteljes üzenettel rendelkeznek”.

 

A felépülésével kapcsolatban Ferenc pápa elmondta, hogy a hasi varratjait eltávolították, de még két-három hónapig védőövet kell viselnie a gyógyuláshoz. „Az egészségi állapotom jó” – tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.