Nyitókép: Twitter/reprofotó

 

Az amerikai transzszexuális Sarah Ashton-Cirillo, aki a múlt héten lett az ukrán hadsereg szóvivője, egy videóban kijelentette, hogy az orosz katonák nem emberek.

 

„Tudjátok mi a különbség köztünk és közöttük? Amellett, hogy ez alatt a zászló alatt a szabadságért harcolunk az ukrán nép nevében, és hogy az oroszok a zsarnokságért és a diktatúráért harcolnak. Egészen egyszerű. Mi emberek vagyunk, de ezek a srácok biztosan nem”

 

– mondta mosolyogva Ashton-Cirillo, az ukrán fegyveres erők szóvivője.

 

 hirdetes_300x300  

A transzszexuális amerikait múlt héten neveztek ki a posztra. Az ukrán tisztviselők nagy elismeréssel méltatták érkezését.

 

Egy amerikai transzszexuális lett az ukrán hadsereg szóvivője

 

„A legfontosabb, hogy Sarah az angolul beszélő közönséget tájékoztatja – tárgyilagosan foglalkozik az orosz-ukrán háború eseményeivel, cáfolja az orosz hamisításokat és propagandát“ – jelentette ki Hanna Malarová, Ukrajna védelmi miniszterhelyettese, hozzátéve, hogy a negatív reakciók csak növelték követői számát.

 

New York állam szülötte 2015-ben esett át nemváltoztatáson. Az ukrajnai háború kitörése után regionális civil szervezeteknél, valamint az LGBTQ Nation digitális hírportál háborús riportereként dolgozott. Beszámolt a háborúnak az LMBTQ+ közösségre gyakorolt ​​hatásáról, beleértve a kvírek elleni orosz háborús bűnök dokumentálását.

 

2022 októberében kezdett szolgálni az ukrán hadseregben. Alig egy hónappal azután, hogy bekapcsolódott a harcba, egy tüzérségi lövedékből származó repesz találta el, amely megsértette a jobb kezének idegeit és izmait, valamint az arcát és az ajkát is. Néhány hét kórházi tartózkodás után azonban visszatért a frontra.

 

Štandard

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!