Nyitókép: AP Photo/Alex Brandon

 

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön azt tervezi, hogy jóváhagyást kér a Kongresszustól arra, hogy több mint 13 milliárd dollár értékben sürgősségi segélyt nyújtsanak Ukrajnának. Az AP ügynökség egy, az ügyet ismerő, meg nem nevezett forrásra hivatkozva számolt be erről.

 

Egy névtelen forrás által közölt, egyelőre nem hivatalos információk szerint a Fehér Ház várhatóan további 12 milliárd dollárt kér a Kongresszustól a szövetségi katasztrófaalapok feltöltésére. Az AP szerint a pénzcsomagot más, nemzeti szükségletekre fenntartott forrásokkal is kiegészítik, aminek köszönhetően Biden a republikánusok szélesebb körű támogatására tehet szert.

 

A Fehér Ház utoljára tavaly novemberben nyújtott be kérelmet a Kongresszushoz Ukrajnának nyújtott segélyekkel kapcsolatban. Akkoriban a képviselők és szenátorok még többet is megadtak az amerikai elnöknek, mint amennyit eredetileg kért. Az AP szerint azonban jelenleg más a helyzet az amerikai politikai színtéren.

 hirdetes_810x300  

 

Az Ukrajnának nyújtott segélyekkel kapcsolatos politikai megosztottság nőtt, a republikánusok által uralt amerikai képviselőház hatalmas nyomással néz szembe, hogy támogatásáról biztosítsa Donald Trump pártvezért, aki nagyon szkeptikus az ukrajnai háborúval kapcsolatban. Ezzel párhuzamosan azonban a lakosság részéről is csökken a támogatottság.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!