Nyitókép: icestovanie.sk

 

Prága az idei év második negyedévében a szállodai szoba átlagárát tekintve közelebb került a hagyományosan drágább európai desztinációkhoz. A cseh fővárosban magasabb volt az éjszakai szállás átlagárának emelkedése, mint például Bécsben vagy Berlinben. A cseh fővárosa szeretné fenntartani ezt a tendenciát, ugyanis igyekszik megszabadulni attól a hírnévtől, miszerint az olcsó bulik célpontja – ezt Klára Janderová, a Prague City Tourism munkatársa nyilatkozta.

 

A Smith Travel Research rendelkezésre álló adatai szerint júniusban egy prágai szállodában átlagosan 126 euró volt a bérelt szoba éjszakánként, Bécsben és Berlinben 140 euró körül mozgott. A szomszédos desztinációkban, például Pozsonyban vagy Varsóban átlagosan 100 euró volt a szobaár.

 

„Fokozatosan szeretnénk letörölni Prágáról azt a megbélyegzést, miszerint az olcsó partik úti célja, és a jövőben versenyezni szeretnénk olyan metropoliszokkal, mint például Berlin vagy Bécs” – mondta Jiří Pospíšil Prága kulturális és turisztikai főpolgármester-helyettese.

 hirdetes_810x300  

 

Szerinte nem éri meg más desztinációknál kevesebbet kérni a minőségi szolgáltatásokért. Emellett kiemeli, hogy további beruházásokra van szükség a turizmus fejlesztésére. „Prága jó tendenciát állított fel, és ezt folytatni kell” – tette hozzá.

 

A Cseh Statisztikai Hivatal jelenlegi adatai szerint 2023 első hat hónapjában több mint 3,3 millió turista érkezett Prágába. Ebből csaknem 780 ezer belföldi látogató volt. A külföldi turisták közül a legtöbben Németországból, Nagy-Britanniából, Szlovákiából, az USA-ból és Lengyelországból érkeztek. Ázsiából is visszatérnek a turisták, főleg Dél-Koreából.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!