Nyitókép: Getty/iStock

 

A milliárdos Elon Musk és Mark Zuckerberg mérkőzésére Olaszországban kerül sor egy előre meg nem nevezett helyszínen – tájékoztatott Musk azután, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel és Gennaro Sangiuliano kulturális miniszterrel folytatott megbeszélést.

 

„Meloni és Sangiuliano egyetértettek abban, hogy egy látványos helyszín legyen” – jelentette be Musk az X platformján, amely egészen a közelmúltig Twitter néven volt ismert. Azt azonban nem részletezte, hogy pontosan hol lesz a mérkőzés.

 

Nemrég olyan találgatások láttak napvilágot, hogy a milliárdosok meccsére a római Colosseumban kerülhet sor. Sangiuliano miniszter azonban kizárta, hogy a viadalra a fővárosban, Rómában kerüljön sor. Musk szerint azonban az X és a Meta platformon megtekinthető élő adás Róma ősi változatát mutatja majd be.

 hirdetes_810x300  

 

„Azon gondolkodunk, hogyan szervezzünk egy nagy jótékonysági és történelmi eseményt, miközben tiszteletben tartjuk és teljes mértékben megvédjük az emlékműveket“ – mondta Sangiuliano, miután találkozott Muskkal, akivel hosszú, baráti beszélgetést folytatott.

 

A DPA szerint a nem egységes nyilatkozatok miatt nem világos, hogy hová kerül majd az összegyűjtött pénz. Sangiuliano tájékoztatása szerint jelentős összeget – több millió eurót – terveznek adományozni két fontos olasz gyermekkórháznak. Musk azonban azt írta az X platformon, hogy az esemény teljes bevételét a veteránok kapják.

 

Musk szerint az ő és Zuckerberg cége gondoskodik a meccs lebonyolításáról, tehát nem a legrangosabb vegyes harcművészeti szervezet, az UFC.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!